Kroppsspråk
Allt du behöver veta för att ta dig in i allas hjärtan

Fråga

Hej! Jag undrar om det betyder något särskilt att man står på ett ben, det andra benet lutat mot en vägg. Skulle verkligen uppskatta svar då jag håller på med en avhandling! Kan omöjligt hitta ett svar... MVH Lena Andersson.

Svar

Hej Lena,

Tack för din fråga! Dessvärre kan inte jag heller hjälpa dig så mycket på traven. Det kan helt enkelt vara för att det är bekvämt att stå så eller att någon vill öva på sin balans.

Men jag skulle tro att det handlar lite om attityd också - själv tycker jag att det ser lite kaxigt/nonchalant ut när någon står så men det är bara min egen tolkning som inte alls behöver vara sann.

Beroende på vilket ben hon/han har lutat mot väggen kan det också vara att stänga ute andra.

Ska höra mig för om någon annan kan veta mer och återkommer i så fall i ärendet.

Vänligen,

Marie
 
Kommentarer
 
 
me llamo el Richard  
 

När någon står så som du beskrev lutad mot en vägg är det en auktoritär roll dom är inne i... Testa och ställ dej avslappnat i den rollen och märk hur din fokus och känsla ändras. Du får lite mer "Take it or leave it" attityd.. En typisk ungdom (Bart Simpson) skulle stå sådär mot en äldre herre (Principle Skinner) om dom kände sej auktoritära, om det kliar (/kittlar) på näsan så är det skönt att Klia i just det tillfället FÖR ATT din kropp vill att du ska Klia På Näsan just då.
Samma sak som att det är skönt att stå med armarna korsade och vikten på fötterna lutade ibland och ibland inte, det är sällan det är slump hur våra kroppar rör sej omedvetet... Vi är Sociala Djur!

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2010-10-05
Taggar: 
Kategorier:  Övrigt
Antalet visningar:  3968