Kroppsspråk
Allt du behöver veta för att ta dig in i allas hjärtan

Fråga

finns det skillnader på mäns och kvinnors kroppsspråk

Svar

Hej Mona,

Tack för din fråga.

Rent generellt sett är kvinnor betydligt mer verbala än män, även när det gäller kroppsspråket.

Vi rör oss även lite olika eftersom våra kroppar är olika uppbyggda. Exempelvis tyckte jag som barn (och även fortfarande om sanningen ska fram :-) att det var orättvist att jag inte kunde klättra i träd lika bra som min bror men det beror på att män har annorlunda höfter än kvinnor.

Vänligen,

Marie
 
Kommentarer
 
 
adam  
 

tvivlar på att det är höfterna som står i vägen. Skulle snarare tro att det beror på sociala faktorer, som samhället tvingar på oss. Tjejer ska vara passiva och leka inomhuslekar medan killar ska vara aktiva och då t.ex. klättra i träd.

 
Mr D'Arcy  
 

Hmm, kvinnor och män skulle vara precis lika bra på att klättra i träd om båda parterna tränade på det i lika stor utsträckning. Män är visserligen generellt starkare men kvinnor är generellt lättare byggda så de behöver inte lika mycket styrka för att bära sin vikt. Det är inte så stor kroppslig fysisk skillnad på kvinnor och män som är lika fysiskt aktiva.

 
Fabian  
 

Den som inte klättrar i träd är nog snarare den som inte vill klättra i träd. Det sitter i huvudet. Det där med att kvinnor har höfter som gör att kvinnor inte *kan* klättra i träd är nys och båg. Skulle pojkflickor (de flickor som gör det som de vill göra) ha andra höfter än pojkar? Och skulle pojkar som inte klättrar i träd (för att dom helt enkelt inte vill) ha feminina höfter? Tror inte det.

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2010-10-05
Taggar: 
Kategorier:  Övrigt
Antalet visningar:  7239