Kroppsspråk
Allt du behöver veta för att ta dig in i allas hjärtan
 Bli bättre på kroppspråk
 

Ögonen - vårt ultimata flirtverktyg

Många dejtingexperter anser ögonen vara vårt ultimata flirtverktyg. Här är några tekniker för att få igång dig:

 

4-sekunders scanningen

När du i normala fall tittar på någon, tar det cirka 3 sekunder. Titta ett par sekunder till och se till att din flirt fångar din blick. Låt din blick vila på henne/honom, så att hon/han blir medveten om att du uppmärksammat henne/honom, blicka sedan ut över rummet innan du tittar på henne/honom igen. Det här är ett effektivt sätt att säga "Du attraherade mig ögonblickligen... och jag gillar dig!" Längre ögonkontakt än 10 sekunder visar att du antingen vill ha dem i säng eller slåss.

 

Blinka om du är intresserad...

Om du tycker om vad du ser, blir pupillerna större och du blinkar mer. Om du vill öka oddsen, försök blinka lite oftare mot personen du pratar med. Om hon/han gillar dig, kommer personen ifråga omedvetet att försöka matcha ditt blinkande, vilket i sin tur gör att ni båda känner er mer attraherade av varandra!

 

Höj ögonbrynen

När vi ser någon vi blir intresserade av, höjer vi på ögonbrynen. Om hon/han ifråga är attraherad tillbaka, kommer hon/han också höja ögonbrynen. Har du aldrig noterat det? Det är inte så förvånande, eftersom det sker på en femtedels sekund!

Tricket är att spana efter det när du träffar någon du är intresserad av. Än bättre är det att berätta (på ett undermedvetet sätt) att du är intresserad, genom att hålla upp ögonbrynen något längre än normalt.

 

Marie Hagberg

Citera gärna men ange källan.